Close
Skip to content

Rafael Horeb Mountain – doopsel door onderdompeling

Binnen een maand is er een goede gelegenheid om te fotograferen: op zaterdag 18 december, ongeveer van 10.00 tot 12.00 uur op het adres Karel Rogierstraat 8, 2000 Antwerpen (Zuid).

Er zullen 10 volwassenen door onderdompeling worden gedoopt in een doopbad in de kerkzaal. Ook zullen er een aantal leiders/verantwoordelijken officieel worden ingezegend.

Het gaat hier om een nog heel nieuwe kerk, Rafael Horeb Mountain geheten. De kerk is 2 jaar geleden begonnen en komt samen in een gehuurde zaal in een zalencentrum niet ver van Deurne-Luchthaven. Maar omdat daar geen doopgelegenheid is, hebben ze op 18 december de evangelische kerk aan de Karel Rogierstraat gehuurd, die wel over een doopbad beschikt.

De kerk is nog niet officieel lid van de Antwerpse Raad van Kerken doordat zij nog maar heel recent is opgestart (en dan nog ongeveer een jaar heeft stilgelegen door de corona), maar in de toekomst is dit wel voorzien, dus de foto’s kunnen bij deze geschikte gelegenheid nu alvast genomen worden.

De inzegeningsceremonie zal worden geleid door een oudere, blanke man uit Nederland, Gerard van Rooij, die verantwoordelijk is voor de internationale groep van Rafael-kerken. De meeste leden van de kerk zijn Afrikanen.

Ik heb alle afspraken reeds met de verantwoordelijken van de kerk geregeld, en ook met Gerard van Rooij. Ze verwachten 1 of meerdere fotografen van de Antwerpse Raad van Kerken, ze weten dat de foto’s gebruikt zullen worden voor de fototentoonstelling in 2022, en ze zijn helemaal akkoord en zelfs blij met uw komst. U kan dus gewoon binnenkomen en zeggen dat u de fotografen bent die zij verwachten, en dan uw werk doen.

Ter info: in de buurt van de Karel Rogierstraat is het dikwijls niet simpel om een parkeerplaats te vinden. Dus als u met de auto komt, moet u daar wel wat extra tijd voor voorzien. Tram 4 (halte Museum) stopt wel aan het andere uiteinde van de (korte) Karel Rogierstraat.

Voor eventuele verdere info kan u de kerk bereiken op 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

dec 18 2021

Tijd

10:00 - 12:00

Locatie

Evangelische Kerk
Antwerpen - Karel Rogierstraat 8

Organisator

Leen Vereeck
Telefoon
0497 702199