Close
Skip to content

Jaarmarktweekend

Tijdens het jaarmarktweekend, op zondag 19 september 2021, organiseert de Feestcommissie Hoboken, in samenwerking met WAC Team Hoboken, een koers voor jonge renners. Het district geeft hiervoor een toelage van 10 000 euro.

De jongste renners, de achtjarigen, starten om 11 uur. Zij geven het beste van zichzelf over een parcours van 1 kilometer. Het vertrek is in de Berkenrodelei en gaat dan verder via de Antwerpsesteenweg (linkerrijvak), Maria-Henriëttalei en  Ijskelderstraat om te eindigen in de Berkenrodelei. Het district hoopt op zoveel mogelijk supporters die langs de zijlijn van het parcours de jeugd komen aanmoedigen.

Hierna volgen de negenjarige renners die om 11.20 uur vertrekken gevolgd door de tienjarigen om 11.45 uur.  Deze twee leeftijdscategorieën rijden hetzelfde parcours van 1 km.

Kort na de middag is het de beurt aan de U15 renners die een parcours afleggen van 2,2 km. De elfjarigen starten om 12.30 uur. Daarna is het de beurt aan de twaalfjarigen om 14 uur. De dertienjarigen fietsen een uurtje later om 15 uur. Als laatsten komen de veertienjarigen aan bod om 16 uur. Ook hun parcours start in de Berkenrodelei om verder te gaan richting Antwerpsesteenweg (linkerrijvak), Maria-Henriëttalei, Lichtenberglaan, Commandant Weynsstraat, Berkenrodelei, Fodderiestraat en Catharina Lundenhof om uiteindelijk ook te arriveren in de Berkenrodelei.

Veiligheid betekent alles. Daarom worden de straten van het parcours afgesloten voor verkeer vanaf 9 uur ‘s morgens. Het einde van de wedstrijden is voorzien rond 18 uur.

Districtsschepen Carine Leys: “Na vier koersen in mei 2020 en 2021 die niet konden plaatsvinden omwille van corona, ben ik blij dat er weer kan gekoerst worden in Hoboken! Ik nodig dan ook alle Hobokenaren uit om aan de zijlijn te komen supporteren. Onze jeugd verdient dat en zo tonen we ook meteen dat de Hobokenaar nog steeds een hart voor sport heeft.”

The event is finished.

Datum

sep 19 2021
Expired!

Tijd

11:00 - 18:00

Next Occurrence