Close
Skip to content

Jaarmarktweekend met Bal Populair

Tijdens het lange weekend van zaterdag 18 tot en met maandag 20 september wordt Hoboken ondergedompeld in feestsfeer. Eén van de hoogtepunten is het ‘Bal Populair’ op zaterdagavond.

 

Het Hobokens jaarmarktweekend kan opnieuw plaatsvinden in het centrum van Hoboken. Een gevuld weekend staat voor de deur. Op zaterdag kunnen de beentjes losgegooid worden op het Bal Populair dat start om 19 uur in park Sorghvliedt achter het kasteel. Dj Maximuss speelt er bekende nummers. Vooraf reserveren is niet nodig maar de toegang wordt enkel verleend mits het tonen van een Covid Safe Ticket en je identiteitskaart. Kom zeker op tijd want er is slechts plaats voor 300 bezoekers.

 

Op zondag is het vroeg uit de veren voor de rommel- en verenigingenmarkt. Er is ook een braderij, een wielerwedstrijd met een parcours door verschillende Hobokense straten en de expo ‘Spot op sport’ in de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk op de Kioskplaats, een organisatie van de Heemkundige Kring Hobuechen 1135. Park Gravenhof wordt zondag omgetoverd tot een circus- en speeldorp tijdens Feest in den hof. Acrobatie, sketches, kinderworkshops, theater… Er valt veel te beleven. Foodtrucks, kraampjes met eten en drinken en een groot openluchtterras: dat is het vertrouwde recept van het foodfestival op zondag en maandag. Kom proeven van een mix aan eet- en drankspecialiteiten van Hobokense horecazaken en traiteurs op de Lelieplaats.

 

Op maandag is er de jaarmarkt met allerlei standjes en eetkramen. In park Broydenborg worden pannenkoeken gebakken en kan er iets worden gedronken op het pop-up terras. In de Marneflaan kunnen autoliefhebbers hun hartje ophalen bij de uitgestalde auto’s. In park Sorghvliedt en de Paul-Henri Spaaklaan zijn er de traditionele veeprijskampen met paarden, ezels, pony’s, schapen, geiten en koeien. Er is zelfs een jaarmarktkoers met vertrek en aankomst in de Berkenrodelei. Een groot vuurwerk sluit de dag af. De kermis staat van 11 tot en met 20 september op de Kioskplaats.

 

Districtsschepen Tom De Boeck: “Het moment is ein-de-lijk gekomen dat we terug kunnen gaan feesten en dansen. Daarom nodig ik iedereen uit op het ‘Bal Populair’ op zaterdag in het park met een geweldige dj. We maken er een onvergetelijke avond en weekend van!”.

 

Let op: voor alle markten zijn mondmaskers nog steeds verplicht.

 

Alle info staat ook op 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

sep 18 - 20 2021
Ongoing...

Tijd

De ganse dag

Next Occurrence